En het land weer uit.... - Reisverslag uit Odense, Denemarken van Karin In der Maur - WaarBenJij.nu En het land weer uit.... - Reisverslag uit Odense, Denemarken van Karin In der Maur - WaarBenJij.nu

En het land weer uit....

Door: Karin

Blijf op de hoogte en volg Karin

11 Februari 2007 | Denemarken, Odense

Hi schatjes,

Twee weken geleden kwam ik terug in Nederland en nu ben ik alweer weg... De twee weken in Nederland zijn snel omgegaan. De eerste week thuis bij mijn ouders in Friesland gezeten en mijn verslag afgemaakt. De tweede week 4 dagen in Maastricht gezeten. Hier weer veel mensen gezien. Echt heel gezellig en de kilo's die ik was kwijtgeraakt in Maleisie zitten er weer in 1 week op volgens mij. Sommige van hen gaan nu op stage dus die zie ik pas weer over een half jaar. Ik wens iedereen echt heel veel plezier!!! Het is echt een super tijd en voordat je het weet is het alweer voorbij. In Maastricht ook mijn eindevaluatie gesprek over mijn stage gehad en ik heb een goed cijfer gekregen.

Afgelopen vrijdag weer pakken. Is toch lastig elke keer weer. Wat moet ik precies meenemen?? Uiteraard teveel kilo's en werd het betalen op Schiphol. Tijdens het pakken had ik toch ook wel weer even behoefte aan mijn eigen plekje met al mijn spulletjes bij elkaar. Had in eerste instantie ook niet zo'n zin om te gaan. Maar het gaat hier vast een ontzettend leuke tijd worden ook.

Vlucht en alles is prima verlopen. Eerste trein gemist, tja die mevrouw had toch echt gezegd dat de trein van spoor 1 zou vertrekken (of had ik het gewoon verkeerd begrepen). Half 6 kwamen we aan in de plaats waar we gaan wonen, ODENSE (spreek uit OENS, of zoiets dergelijks). Hier werden we opgehaald door Inna. Een tweede jaars student van 23 met een man, een kind en drie banen. Zij heeft ons naar ons eerste dorm gebracht. Zitten nu gewoon in een schoolgebouw in hoeverre ik dat begrijp. Wonen op de derde verdieping met alle internationale Erasmus studenten. Het zijn allemaal oostblokkers; Polen, Roemenen etc.
Zij zijn al twee weken bezig. We hebben een prima ingericht kamertje maar vrij ver van het centrum (5km). Woensdag of donderdag verhuizen we naar een ander dorm wat midden in het centrum ligt en ook nog dicht bij school dus dat is wel een stuk relaxter.

Morgen mijn eerste les, Business Law. Verder heb ik Global Communication, Global Economy, Supply Chain, Event, Design, Financial Management en Marketing. En dat allemaal in het Engels. Ik ben benieuwd hoe het wordt. Heb best lange lesdagen.

Ben vandaag even het stadje ingegaan. Meeste winkels waren dicht maar het zag er wel leuk uit. Mooie gebouwen, leuke cafeetjes etc. Het is hier wel lekker koud, er staat echt een hele koude, gure wind. Dus de handschoenen zijn al aangeschaft, de muts is ook niet overbodig en verder dubbele sokken en dubbele truien. Is weer wat anders nadat ik een half jaar 30 graden ben gewend..

Nou ik ga jullie weer op de hoogte houden van mijn belevenissen hier. Laat eens een berichtje achter anders lijkt het ook zo of ik het voor Jantje aan het schrijven ben...

Dikke Kus

• 11 Februari 2007 - 17:50

Willem:

Hai Kaatje,

Volgende keer niet weer zo hard scheuren in die dikke Volvo. Dan zal ik je, op de fiets, voorang verlenen als je van rechts komt. Veel plezier in Denmark.

Willem (blub,blub)

• 12 Februari 2007 - 08:35

Anna:

Hoi moppie, leuk om al wat van je te lezen. Je had idd niet zoveel zin om te gaan maar ik weet zeker dat dit weer genieten wordt al zal het anders zijn dan in Maleisie. We zien je over drie weken....
    Dikke kus mama

• 12 Februari 2007 - 08:55

Tamar:

He meis,

Ik wens je veel plezier in dennemarken. Wordt vast een leuke tijd. Ik begrijp best dat je niet zo'n zin had. Eerst een half jaar weg geweest dan kom je heel even terug in je vertrouwde omgeving moet je alweer weg. Maar daar tegen over staat natuurlijk weer dat je nu weer een prachtige ervaring rijker word.

Ik kijk er weer naar uit om je snel weer eens te zien.

Geniet ervan.

Kus Tamar

• 12 Februari 2007 - 15:11

Wilma:

Heej skreeuwerd ;) Ik had van je mam al gehoord dat alles goed verlopen is. Mooi zo! Hoop dat je het hier ook super naar 't zin hebt. Komt vast goed :) Vanuit Steenwijk nogmaals heel veel plezier!! Dikke knuffel van mij x

• 12 Februari 2007 - 17:47

Hanneke:

Hoi Karin, weer een nieuw avontuur. Een heel andere cultuuren i.p.v. bikini een dikke jas aan. Maak er een gezellige tijd van. Veel plezier, ook van Ronald.

• 12 Februari 2007 - 21:42

Jantje:

Nee hoor niet voor jantje, voor adje.
    klinkt goed, we vliegen zaterdag naar zweden, zullen zwaaien als we over je heen vliegen.

• 13 Februari 2007 - 21:34

Mariel:

He chick,
    sow sow een wereldreiziger he! maar wel een super uitdaging he. Tis hier ook koud, ff wat anders dan 36graden in Cape Town. Geniet van je tijd, want voor je het weet zit je weer in Maastricht.
    Veel succes meid en ik blijf je volgen.
    dikke kus