Banos en Riobamba - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Karin In der Maur - WaarBenJij.nu Banos en Riobamba - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Karin In der Maur - WaarBenJij.nu

Banos en Riobamba

Door: Karin

Blijf op de hoogte en volg Karin

26 Januari 2009 | Ecuador, Quito

Hoi Hoi,

Alles zijn gangetjes daar aan de andere kant van de wereld?? Hier in ieder geval wel. Weer veel dingen gedaan en gezien in de afgelopen twee weken. Ik probeer het een beetje kort te houden :D, maar dat gaat me waarschijnlijk niet lukken :S.

Ik was gebleven bij het bezoek aan Mitad del Mundo (de evenaar) met Nicole en Joel. Ecuador is niet voor niets naar de EcuaTor vernoemd. Het was echt ontzettend leuk, en raar tegelijk! Er staat een monument op de evenaar, enorm toeristisch, maar dit is niet de goede plek. Later is met GPS vastgesteld dat de echte evenaar een paar honderd meter verderop ligt. Op dat punt is een museum met allemaal experimenten. Een voorbeeld is een bak water. Haal je de stop uit de wasbak als die recht op de evenaar staat loopt het water direct naar beneden. Ga je twee meter naast de evenaar staan dan draait het water de ene kant op en ga je aan de andere kant staan dan draait het de andere kant op (welke kant spoelt jullie toilet door???????). Ook kan je niet goed recht op de evenaar lopen omdat je totaal je evenwicht verliest. Nu wordt er ook gezegd dat het allemaal fake is maar dit geloof ik gewoon niet haha, het was echt grappig. Jammer dat ik alleen met mijn hand in een cactus heb gezeten. Wel geprobeerd om de ´splinters´ eruit te halen en dacht dat ik dat me ook wel redelijk gelukt was (en dacht dat het er anders wel gewoon uit zou zweren), maar niet dus want m´n pink werd dikker en pijnlijker en na drie dagen kon ik m niet meer bewegen. Cecilia er maar even naar laten kijken en ik kreeg er ´s nachts verse aloe vera op. De volgende dag zag mijn vinger er al helemaal niet uit, helemaal wit. Op een of andere manier heeft Cecilia er nog wel twee kleine splinters uit weten te krijgen. Nadat ik een dag later nog steeds veel pijn had en ik hem niet kon bewegen heb ik wat ontstekersremmers en pijnstillers voorgeschreven gekregen (Cecilia heeft iets van medicijnen gestudeerd ofzo) en binnen drie dagen zag hij er weer redelijk normaal uit. Ik voel m nu nog een beetje maar hij zit er tenminste nog aan hihi.

Die vrijdagavond zijn we wezen stappen met een groep. Cocktails voor 1,50 dollar waar zoveel alcohol in zit dat 1 ook wel genoeg is. De dansen hier niet echt met vrienden, zoals wij doen. Je word echt continu gevraagd om te dansen, mega irritant. Die kerels dansen me er trouwens helemaal uit, mega soepel zijn ze.

Zaterdag gingen we naar Baños, dit is een erg toeristisch stadje ongeveer drie uur van Quito, maar het is iets waar je geweest moet zijn! Het staat bekend om zijn warmwaterbronnen en vele watervallen. Na de lunch zijn we gaan raften! Aan de ene kant van de rivier begon de Amazone en aan de andere kant de Andes, echt mega mooi! Ik was bij het ´droog´ oefenen veilig in het midden van de boot gaan zitten. Maar toen moest ik opeens vooraan komen zitten om t ritme enzo aan t geven. Was ik nog ff belangrijk ook haha. ´S avonds gelaxt in de warmwaterbronnen (afkomstig van de vulkanen) en daarna in het hostel gekaart met een flesje wijn erbij, erg gezellig!
Zondag na het ontbijt stond er een ochtend mountainbiken op het programma. We hebben ongeveer 3,5 uur gefietst tussen de bergen door, prachtige omgeving. Tussendoor veel stops gehad en geschommeld in de Amazone, haha.

Afgelopen weer verder rustig aan gedaan. Uiteraard Spaanse lessen gevolgd, salsa lessen gehad, cocktails gedronken, kleding gewassen, vliegticket bevestigd, lokale muziek gekocht, etc.

Afgelopen weekend ben ik er samen met Nicole op uitgetrokken. We zijn naar Riobamba gegaan, een stad ongeveer 4 uur ten zuiden van Quito. Zaterdag was er een grote markt met vanalles en nog was. Ook lag er erg veel vlees (varkenspoten, penissen en hele varkens) en hebben we gezien wat we de week ervoor in het gastgezin voorgeschoteld hadden gekregen. Ik was namelijk zo stom om vooraf aan Cecilia te vragen wat het eten was, bleek het varkenshuid te zijn. Toen had ik toch echt wel wat moeite met het wegkrijgen (is me trouwens ook niet gelukt), de structuur was ook gewoon heel erg raar. Maar goed, terug naar Riobambe. Zaterdag de hele dag beetje door Riobamba gestrenteld. Zondag hebben we een tocht met de Nariz del Diablo trein gemaakt, nou ja eigenlijk was het een bus op rails. Nariz del Diablo is vrij bekend hier en we hadden er veel verschillende verhalen over gehoord, zowel positief als heel negatief. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het ontzettend leuk vond. Aan het begin dacht ik idd even, wat is dit nou maar uiteindelijk mochten we op het dak zitten en de uitzichten waren echt verbluffend mooi. Ook hadden we prachtig weer! Dit weekend waren we ook even ´vrij´ van Ecuadoriaans eten. Lekker pizza, chinees en ijs gegeten.

Nu nog maar 1 weekje in Quito. Vandaag naar het oude stadscentrum geweest. Morgen salsales, woensdagavond en vrijdagavond stappen en hopelijk kunnen we de teleferico nog doen (ga je met een kabelbaan een berg op, maar dan moet het wel helder zijn). Ow ja, woensdagavond gaan we altijd naar een kroeg met een stel meiden die we twee weken geleden in Otavalo ontmoet hebben. Zij studeren in Maastricht en we kennen een aantal dezelfde mensen, wat is de wereld toch klein!

Voordat ik hierheen kwam heb ik veel verhalen gehoord over hoe onveilig Ecuador schijnt te zijn. Gelukkig heb ik me geen enkele moment onveilig gevoeld. Je moet gewoon zorgen dat je niet met je camera en geld loopt te zwaaien en een taxi nemen als het donker is.

Zaterdag vlieg ik alweer door naar Cusco, Peru waar ik met vrijwilligerswerk begin. Hopelijk ga ik dan net zo´n geweldige tijd krijgen als dat ik hier heb gehad.

Veel liefs
Karin

ps: sorry, ik heb het niet echt kort weten te houden. Volgende keer ga ik het weer proberen :D

• 27 Januari 2009 - 06:23

Wilma:

Ola ola,
    Als je leuke dingen meemaakt en doet moet je dat natuurlijk vertellen. Dan maar een wat langer verhaal! ;) Gaaf hoor! Raften, mountainbiken, warmwaterbronnen, niet te vergeten..cocktails voor 1,50?? keurig! Ik zou zo willen ruilen. Geniet van alles wat je meemaakt!!!
    Knuffel vanaf dit moment het Linde College.

• 27 Januari 2009 - 06:39

Mama:

Hoi Lieverd, Wat een heerlijk lang verhaal. Super wat je allemaal meemaakt, ben een beetje jaloers op je. Lijkt me idd een rare ervaring: lopen op de evenaar. Mop, geniet van je laatste weekje daar en dan op naar Peru! Dikke knuffel

• 27 Januari 2009 - 08:50

Denise:

Wow klinkt weer allemaal super wat je hebt meegemaakt! Gelukkig dat het met je pinkje ook weer een beetje gaat. Alleen de verhalen over de het eten daar draait mn buik wel een beetje van om (varkenshuid, vorige keer cavia :S ) hihi. Wat vliegt de tijd trouwens snel daar.....zaterdag alweer door naar Peru. Hoop dat je daar net zo'n super tijd zal hebben! Hier gaat alles gewoon zn gangetje, heb het nu een weekje relaxed gelukkig voordat ik weer met mn vakken en mn thesis ga beginnen. Ben nu nog in afwachting van de reactie op mn onderzoeksvoorstel dat ik gedaan heb voor de thesis....even afwachten dus.....:)

kus

• 27 Januari 2009 - 14:28

Victor:

wat een geweldige verhalen! en het is echt niet erg als je het niet kort weet te houden!

• 29 Januari 2009 - 04:48

Jurjen:

Karin,

Leuk verhaal (oprecht)! Lachen om op de evenaar te lopen.. En bijzonder veel plezier in Peru! :-) kus

• 29 Januari 2009 - 20:39

A.l:

he ka, wat gaat t toch snel, straks alweer door.. geniet nog even van de varkenshuidjes en laat je niet te veel verleiden door al die heupwiegende mannen:) hier is t koud, bah. xxx

• 30 Januari 2009 - 15:53

Papa:

hoi karin je vermaakt je best zo te lezen.good luck and see you later.kus papa.

• 02 Februari 2009 - 13:05

Hileen:

holaaa! Weer een superleuk verhaal! :) Je was een beetje 'prikkelbaar' dus haha altijd leuk als een medicijnenstudent even op je wil experimenten! Maar wij gaan dus een keer naar een salsafeestje als je terug bent in nederland :D Hele fijne week, kus Hileen

• 06 Februari 2009 - 09:43

Carina:

Hola chica, erg leuk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt...hoe langer het verhaal hoe beter want ik heb nu toch wat meer vrije tijd;) Je bent al op behoorlijk wat leuke spots geweest zo te horen. Ik ben erg benieuwd hoe het vrijwilligerswerk ondertussen is bevallen, hopelijk krijg je daar wel normale dingen te eten. En ik stuur je vandaag of morgen nog ff een mailje met hoe het hier gaat.

Besitos Carina