Week Lombok, Indonesie - Reisverslag uit Lombok, Indonesië van Karin In der Maur - WaarBenJij.nu Week Lombok, Indonesie - Reisverslag uit Lombok, Indonesië van Karin In der Maur - WaarBenJij.nu

Week Lombok, Indonesie

Door: Karin

Blijf op de hoogte en volg Karin

06 Januari 2007 | Indonesië, Lombok

Hallooo,

Ik ben nu twee dagen terug van een week Indonesie. Een ex buurvrouw (Marijke) van ons in Nederland, woont een half jaar op Lombok en het andere halve jaar in Nederland. Ik ben haar (en haar indonesische vriend) samen met mijn mama en zusje op gaan zoeken, zij had ook een heel programma voor ons inelkaargezet, echt heel lief! Op de heenweg 8 uur vertraging dus hele donderdag al weg, we kwamen ergens in de avond aan. Vrijdag ochtend zijn we naar het zuiden van het eiland gegaan. Marijke heeft daar eerst 2 jaar gewoond. Op de weg daar naar toe naar de shopping mall en naar zo'n leuk marktje geweest. Zo'n marktje met allemaal etenswaren en de verkoopsters zitten daartussen verstopt. In Maleisie hebben we ook zo'n markt maar die was toch wel anders. Ik vind Maleisie en Indonesie zowieso erg verschillend van elkaar nog.

In het zuiden zijn meer stranden en op elk strand lopen bossen kinderen die je van alles aan proberen te smeren. Marijke zorgt voor zo'n groepje kinderen, ze krijgt uit verschillende landen geld van mensen die 1 kind sponsoren. Marijke zorgt dat dat geld bij de kinderen komt en dat de kinderen naar school gaan etc. Is echt doffe ellende, schattige meisjes van 16 die al 3 miskramen hebben gehad, meisjes van 14 die 1 x met een jongen gezien worden en de volgende dag verplicht met die jongen moeten getrouwd etc etc. Ik ben ook naar een school geweest waar de armste kinderen heen kunnen, er wordt daar namelijk geen schoolgeld gevraagd en kinderen hoeven niet persee een schooluniform en schoenen te hebben. 's Avonds lekker grote kreeften gegeten.

De volgende ochtend hadden we breakfast on the hill. Zit je boven op een berg te ontbijten met uitzicht over de kustlijn, echt zo ontzettend mooi... Vandaag zijn we alle mooie stranden van Kuta en omgeving af gegaan. Zondag weer terug naar Sengiggi (weet niet of ik het goed schrijf). Onderweg bij een restaurantje op een berg gestopt. Heel mooi uitzicht!! 's Avonds lekker uit eten geweest en oud en nieuw gevierd.

Maandag hadden we een lekkere rustige dag. 's Middags zijn we even naar de Shopping Mall gegaan en naar een massagesalon. Hier een heerlijke (hoofd, nek, schouders, handen en voeten) massage van 1.5 uur gekregen. 's avonds weer lekker gegeten en naar bed. Dinsdag moesten we namelijk vroeg op omdat we naar de Gili eilanden gingen om hier te duiken. De eerste duik was heel mooi, veel vis en koraal gezien. Tweede duik was hels! Moesten sneller afdalen als de eerste keer en dan zouden we haaien zien en eventueel zelfs manta's, er zou echter wel wat stroming zijn. Nou dat hebben we geweten!!! Ergens in de zee moesten we de boot uit, er waren beste golven dus wij snel naar beneden. Alleen onderwater was ook echt inmense stroming. Lig je daar op 15 meter en je kan geen kant op zwemmen want de stroming neemt je alle kanten mee op. Werd er ook misselijk van. Na 10 minuten besloot de 'gids' dan ook maar dat we weer naar boven moesten gaan. Lig je in de golven van 3 meter hoog. 'Is net het golfbad' zei mijn moeder, maar ik werd hier toch ook echt niet vrolijker van. Naar 10 minuutjes had de boot ons bereikt en dan is het nog een best karwei om ons (we kunnen niets aangezien de golven etc) naast de boot te krijgen (en de boot kan ook niet heel erg veel dan). Na bijna overvaren te zijn was deze duik afgelopen. We zaten toen echter wel op de boot maar het plezier was nog niet afgelopen, aangezien er nog zeg 5 groepjes mensen waren die we moesten oppikken. Ik vind het echt een godswonder dat de kapitein die mensen gevonden heeft, ik had ze toch echt niet gevonden. Twee of drie van die kleine koppies in golven van 4 meter (werden steeds hoger). Ondertussen werden wij kostmisselijk op die boot want het duurde best een tijdje voordat iedereen gevonden was. Op een gegeven moment zat 1 kant van de boot overtegeven, ik heb me groot gehouden :D!! Alleen 's avonds in bed lag ik nog te golven.

Woensdag laatste dag. Voornamelijk lekker aan het zwembad geleden en genietst. Eind van de middag naar een een winkel geweest met allemaal houtsnijwerk, beeldjes, schaaltjes etc. 11.5 kilo spul daar gekocht, ik hoop dat mama alles naar Nederland krijgt. 's Avonds weer lekker uit eten geweest.

Donderdag ochtend spullen gepakt, en om 10 uur naar het vliegveld. Wij al eerst gebeld of de vlucht optijd zou vliegen of niet, maar er werd niet opgenomen. Wij dus maar gewoon naar het vliegveld en uiteraard vloog ie dus niet optijd. Wij dus nog maar wat gedronken, naar een strandje geweest en op een heel leuk plekje geluncht. Met drie uur vertraging in KL aangekomen.

Mijn mama en zusje zijn vannochtend weer terug naar Nederland gegaan. Het was fijn dat ze er waren en ik vond het erg gezellig. Drie keer zuchten en dan moet ik ook dat vliegtuig weer in. Ben nu twee dagen aan het werk en heb nu alweer mijn volgende annual leave aangevraagd. Wil 1 week eerder stoppen om dan een week naar Phuket (Thailand) te gaan. Ik ben alleen bang dat ik niet vrij kan krijgen maar proberen kan altijd he....

Nou nog drie weekjes en dan zit ik ook weer (1.5 week) in het koude Nederland!! Dus tot Snel allemaal en ik heb weer meer foto's op mijn space gezet!!!

Liefs Karin

• 06 Januari 2007 - 12:25

Wilma:

Heej Karin :) Klinkt weer super allemaal!! Je mam en AnneLoes zijn alweer terug. Vergeet steeds dat het daar zo veel later is ;) Hoop dat je nog een leuke paar weken tegemoet gaat!!! Dikke knuffel van mij

• 06 Januari 2007 - 17:01

Hanneke:

Hoi Karin. Julliehebben weer veel meegemaakt tijdens het weekje Lombok. Lijkt me geen pretje tussen die hoge golven duiken. En op de boot zeker niet. Anna kon ,volgens ons, nooit goed tegen een woelige zee. We wensen je nog een paar fijne weken voordat je weer naar de nattigheid en kou toekomt.Groetjes van ons.

• 07 Januari 2007 - 10:47

W.I.T.L.O.O.F.:

Yes, mag ik eventjes jullie aandacht: nog 3 keer zuchten en Karin is weer thuis!

• 07 Januari 2007 - 18:26

Janneke:

hee kaatje, was zeker wel lekker om je mama en zusje even bij je te hebben.zit sinds een week in mijn nieuwe huis en vind het heerlijk alleen in een huis. nog veel succes de komende tijd. kus janneke

• 13 Januari 2007 - 10:36

Anna:

Hoi kaatje, alweer een week terug en in het werkritme. Slaapritme is compleet gestoord dus ben behoorlijk moe. Lieverd het waren drie geweldige weken. Tot 30 januari Liefs mama
    PS Hannes ik zal aan de kant waar werd overgegeven, dat snap je natuurlijk wel....

• 23 Januari 2007 - 15:19

Anneke:

hey karin,
    Al weer veel mooie dingen beleefd zie ik wel! En een hele bijzondere duik gemaakt. Wel wat anders dan de castelijnse plas. Geniet nog van je tijd daar!
    Veel liefs uit Ghana