Veilig aangekomen.
Door: Karin
Blijf op de hoogte en volg Karin
06 Januari 2009 | Ecuador, Quito
Hi iedereen,
hier m'n eerste berichtje vanaf de andere kant van de wereld.
Afgelopen vrijdag realiseerde ik eigenlijk nog steeds niet dat ik degene was die zaterdagochtend vroeg naar Ecuador zou vertrekken. Maar toen ik zaterdag op Schiphol afscheid had genomen van mijn familie en in mijn eentje naar de gate liep, begon ik het me echt te realiseren en kon ik niet wachten om in het vliegtuig te stappen. Ik moest overstappen in Madrid maar aangezien de vlucht van Amsterdam naar Madrid vertraging had, heb ik in Madrid moeten rennen om daar mijn vlucht te halen. Achteraf had die vlucht ook vertraging dus makkelijk gehaald.
In Quito werd ik opgehaald door een taxi chaffeur die me naar het gastgezin heeft gebracht. Gelijk mijn eerste spaans kunnen oefenen. In het gastgezin werd ik met een warme knuffel ontvangen. Ik verblijf bij een moeder en een dochter (23 jaar). Na wat gegeten te hebben ben ik mijn bed ingedoken, ik was ondertussen al 22 uur onderweg.
Zondag stond ik rond kwart over 7 naast mijn bed. Na ontbeten te hebben ben ik met Joel naar het historisch centrum gelopen. Joel is een amerikaan van een jaar of 60 die ook bij het gastgezin verblijft. Zondag de hele dag rondgestrenteld. Het historisch centrum van Quito is enorm mooi met heel veel kathedralen en kerken. Uiteindelijk hebben we 18 km gelopen en ik kon 's avonds dan ook goed slapen. Zondagavond heb ik Nicole ontmoet. Nicole komt ook uit Nederland en verblijft in hetzelfde gastgezin. Zij volgt ook spaans bij dezelfde school en vliegt rond dezelfde tijd als mij naar Cusco om daar vrijwilligerswerk te doen. Hoe toevallig allemaal!
Gister mijn eerste spaanse les gehad. Alles ging gelijk in het spaans maar gelukkig kan ik het grotendeeld begrijpen (zolang er maar langzaam gesproken wordt). Ik heb elke dag les van 09.00 uur tot 13.00 uur. Na de les zijn Nicole en ik een stuk gaan lopen. Die wandelschoenen van mij worden in iedergeval goed ingelopen. We zijn richting historisch centrum geloepn en hebben daar wat lokaal eten gekocht. Ook zijn we een supermarkt binnengegaan en daar alle soorten fruit gekocht dat we niet kenden. Toen we 'thuis' kwamen zijn we alles gaan proeven.
In het gastgezin krijg ik trouwens ook ontzettend lekker te eten. Ook krijg ik mijn vitamientjes wel binnen aangezien ik elke ochtend of vers fruit of een vers sapje krijg.
Verder niet echt last van een jetlag gehad. Wel heb ik vooral de eerste dag last van hoofdpijn gehad. Ik zit hier namelijk op bijna 3000 meter hoogte waardoor er minder zuurstof in de lucht zit. Hier moet je lichaam aan wennen. Gelukkig heb ik nu nergens meer last van!
Verder organiseert de school verschillende activiteiten. Vanavond is er salsa les (kijken of ik er iets vanaf breng met die soepele heupen van me hehe), morgen draaien ze een film, donderdag kan je ecuadoriaans koken en overdag kan je naar een dierenmarkt. Dit weekend organiseren ze een trip naar Otavalo. Daar wilde ik sowieso naar toe dus Nicole en ik gaan het dit weekend doen. Otavalo staat bekend om zijn indiaanse traditionele markten.
Tot zover even. Ik ga zo naar mijn ecuadoriaanse mama en huiswerk maken (tja hoort er ook bij)
Veel liefs
Karin
hier m'n eerste berichtje vanaf de andere kant van de wereld.
Veel liefs
Karin
06 Januari 2009 - 20:58
Anneke:
Hela Karin!
Wat fijn om te lezen dat je heel bent aankomen en dat de eerste dagen goed zijn verlopen. Was toch wel benieuwd. Veel succes met de spaanse lessen en geniet maar volop. (hoop dat je jas goed bevalt :).
liefs an -
06 Januari 2009 - 21:16
Wilma:
Ola Karin,
Je hebt alweer vanalles meegemaakt. Super hoor!!
Wel heel toevallig dat je een landgenote treft die rond dezelfde tijd als jij naar Cusco vertrekt.
Dat Spaans heb je zo onder de knie, vooral als je 4 uur per dag les krijgt. Gaat sneller dan mijn uurtje Frans in de week hihi...
Geniet van je tijd bij het gastgezin en de dingen die je daar meemaakt!
Knuffel -
06 Januari 2009 - 21:26
Janet:
He meis,
fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen.
Leuk hoor, ook al van alles beleefd.
Geniet ervan.
Liefs janet -
06 Januari 2009 - 21:33
Quirien:
Heujj
wat leuk om ff wat te lezen.fijn dat het tot nu toe goed verlopen is :) je wandelschoenen komen daar wel van toepassing :P zo te horen. nou met die salsa zal het wel lukken en ckers met je spaans :D
je hebt in ieder geval al een aardig programmaatje volgens mij.
nou ik wens je veel succes verder en dat je heel veel plezier mag beleven daarzo :D
groetjes -
06 Januari 2009 - 21:43
Kevin:
Lieverd,
Goed om te lezem dat de reis goed is verlopen.
Geniet en houdt ons op de hoogte.
Liefs,
06 Januari 2009 - 22:44
Marijke:
Ha die Ka!
Klinkt allemaal hartstikke leuk. Alsof je er al weeeeeeeken bent. Fijn ook dat je leuke mensen hebt getroffen. Blijf genieten! Liefs, Marijk -
06 Januari 2009 - 23:23
Ey Chica,:
Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen! Zo te horen heb je ook al wat leuke mensen om je heen. Veel succes met het spaans en vooral veel plezier tijdens het eerste deel van je avontuur in Zuid-Amerika. Hoe zijn de temperaturen daar? Hier in limburg is het op dit moment -17!
Liefs Carina -
07 Januari 2009 - 08:40
A.l:
gelukkig is de reis goed gegaan. en je bagage heb je dus ook gewoon ondanks de vertraging? super. je gastgezin klinkt gezellig, daar hou je t wel even uit gok ik. veel plezier en niet te veel in de boeken he. xxx -
07 Januari 2009 - 08:56
Hileen:
Hola chica! Estoy feliz que llegaste bien. Ahora con quién tengo que salir en Wolvega? ;) Cuando volveras a Holanda todo el tiempo vamos a hablar en espanol! Porque desaprendía mucho! :( Hasta pronto! Besitos Hileen -
07 Januari 2009 - 16:42
Jurjen:
Ah die Karin! Goed te horen dat de reis voorspoedig is verlopen! Ennuh.. mucho placer hè!
Liefs -
07 Januari 2009 - 20:06
Mama:
Hoi Lieverd, zo te horen heb je het getroffen met je gastgezin en huisgenoten, geniet en langere mail volgt.
knuf mams -
08 Januari 2009 - 10:12
Denise:
Hi Meis,
Zo te horen heb je het in elk geval alvast prima naar je zin daar! En in die korte tijd dat je daar bent toch alweer veel gedaan en gezien! Toevallig dat er nog een nederlandse meid is die ook nog zo ongeveer tegelijk met jou naar cusco gaat...toch wel fijn denk ik om naast al het spaans even nederlands te kunnen praten denk ik zo ;). Hoe was het salsa-lesje je vergegaan trouwens?...Meid geniet er van, voor je het weet is het weer voorbij!
xx -
13 Januari 2009 - 13:05